BRF Bresshammaren 2
BRF Bresshammaren 2

BRF Bresshammaren 2 är en äkta bostadsrättsförening i Strängnäs. Föreningen bildades år 2018 .

Föreningens betyg
Denna förening har ännu inte betygsatts, köp en analys för att betygsätta föreningen.
Läs mer
Styrelsen har ordet

Styrelsen i BRF Bresshammaren 2 kan beskriva föreningen i egna ord här. Sitter du i styrelsen?

AKTIVERA PREMIUM
Förening BRF Bresshammaren 2
Organisationsnr 769636-2842
Registreringsår 2018
Kommun Strängnäs
Antal följare 4
Senast uppdaterad 26 augusti 2019

Lån och kredit för alla tillfällen

Framtidens Hemförsäkring

Gratis upphandlingshjälp till BRF

Ekonomi


Betyg
BRF Bresshammaren 2 har ännu inte betygsatts. Köp en BRF-analys så betygsätter vi föreningen inom 48 timmar.
Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter. Läs mer om betygssystemet.
BRF-Analys
Exempelrapport

Köp en utökad BRF-Analys på BRF Bresshammaren 2 eller köp ett månadspaket för fri tillgång till BRF-analyser om alla bostadsrättsföreningar.

  • Visa ekonomiskt betyg  och jämför nyckeltal
  • Se hur avgiften ökar vid räntehöjning
  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd
Räkna på ditt boende

Bostadsrättsförsäkring

Hedvig är försäkringsbranchens utmanare som gör det enklare än någonsin att skydda dig, ditt hem och din familj.

  • Hantera alla försäkringsärenden direkt i appen. Inget pappersarbete.
  • Högst betyg inom Sveriges försäkringsbranch på Trustpilot
  • Överskottet till välgörenhet

Försäljningar


Till salu i BRF Bresshammaren 2

Det finns inga registrerade lägenheter till salu i denna förening.

I samarbete med
Värdera lägenhet

Går du i säljtankar?

Är du boende i BRF Bresshammaren 2 kan du få en kostnadsfri värdering av din bostad från mäklare som tidigare sålt i er förening.

Går du i köptankar?

Köp en statistisk marknadsvärdering baserad på Valueguards prisindex.

Information & Bilder


Om föreningen
ATT BO I BOSTADSRÄTT
Vad är en bostadsrätt
En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som har till ändamål att upplåta lägenheter med bostadsrätt utan begränsning i tiden till sina medlemmar.
Medbestämmande
Du och dina grannar bestämmer tillsammans över era bostäder och ert bostadsområde genom den styrelse som ni väljer vid den årliga föreningsstämman. Under föreningens första verksamhetsår sköter en interimsstyrelse hela verksamheten. När du tillträder lägenheten blir du också medlem i föreningen.
Årsavgift
Årsavgiften betalas från tillträdesdagen, månadsvis i förskott. Föreningen, genom förvaltande bolag, aviserar betalningarna genom utskick
Boendekostnader
När du köper din bostadsrätt betalar du insats och ibland upplåtelseavgift,
vilket är din lägenhets totala köpeskilling. Utöver detta betalar du en månadsavgift. Den skall täcka din lägenhets andel av föreningens kostnader (som räntor och amorteringar på lån samt drift och underhållskostnader).
Tillsammans med de andra medlemmarna har du inflytande även över förvaltning och drift. Du bor till självkostnadspris i ditt radhus i Brf-form.
FÖRENING
Bostadsrättsföreningen Brf Bresshammaren
Bostadsrättsföreningen avser att inför upplåtelse förvärva del av fastigheten Bresshammaren 1:1, Strängnäs kommun. Därefter kommer avtal med totalentreprenad tecknas för uppförande av radhus i Brf-form. På fastigheten avser föreningen att uppföra 20 nyproducerade bostadsrätter i radhusform fördelade på 3 st huskroppar.
BINDANDE AVTAL - VILLKOR BYGGSTART
Villkor för bindande förhandsavtal baserar sig på att det senast 1 Okt 2018 har bokats minst 18 av de 20 bostäderna.
PROJEKTLEDARE/BYGGHERRE
Projektet drivs av Framfast som även ansvarar för garantier för ev osåld bostad vid tillträdet. Anebyhusgruppen Contracting 37 sköter totalentreprenaden. Anebyhusgruppen - Ett gediget husföretag
I Anebyhusgruppen ingår Anebyhusgruppen AB, Anebyhusgruppen Contracting AB och Anebyhusgruppen Volymhus AB. Deras huvudkontor finns i Åseda och Aneby och husen tillverkas i deras husfabriker i Åseda och Klöverfors. Företaget har ca 250 anställda och omsätter ca 600 Mkr. För mer information se https://anebyhusgruppen.se/om-oss/
Vi finns representerade med återförsäljare från Malmö i söder till Luleå i norr.
BOSTÄDERNA
20 st kedjehus i Brf-form i två plan, fördelad på 3 st huskroppar. Boa ca 99 kvm med nyttjanderätt på tillhörande trädgård med gräsmatta enligt bofaktablad .
EKONOMI
UPPVÄRMNING/EL
Varje bostadsrättsinnehavare tecknar eget abonnemang för egen förbrukad el. Detta innefattar såväl el som förbrukas för uppvärmning av hus och kall/varmvatten samt så kallad hushållsel som förbrukas i huset och på tomten. Varje hus har egen luft/vatten-värmepump och uppvärmning/varmvatten beräknas uppgå till ca 1066 kr/månad per hus. Elkostnaderna beräknas uppgå till ca 300 kr/mån och lägenhet. Respektive bostadsrättsinnehavare bär även sin egen förbrukningskostnad om ca 300 kr/mån gällande vatten och avlopp. Priserna framtagna genom Strängnäs Energi och förbrukning beräknad på ca 10 000 kwh/månad. (fasta avgifter för abonnemang tillkommer)
Föreningen avser skriva av fastigheten enligt linjär avskrivning, se närmare information i bilagan Kostnadskalkyl.
Förvaltare åt föreningen utses i samband med upplåtelse/tillträde.
KABEL-TV OCH INTERNET
Till varje hus är TV/Bredband och telefoni indraget. Bostadsrättsinnehavaren har eget abonnemang för dessa tjänster och ingår således inte i ovan bedömda årskostnad.
UPPVÄRMNING
Vattenburen golvvärme nedre plan, radiatorer övre plan.
SOPHANTERING
Varje hushåll bär sin egen kostnad för hushållsavfall
PARKERING
Varje hus har parkeringsplats.
FÖRRÅD
varje hus har eget fristående förråd om ca 4 kvm.
Dina steg i köpprocessen
SÄLJSTART
Genom att kontakta din bank och få en boendekostnadskalkyl med lånelöfte kan ni gå vidare och välja att boka den bostad som fortfarande är till salu för avtalsskrivning. Fastighetsbyrån har en lokal bank som kan hjälpa till med kalkyler och snabb service.
Viktigt att ni är informerade om projektets helhet, i det fall osäkerhet föreligger boka gärna ett personligt möte med oss på Fastighetsbyrån.
Försäljningen är påbörjad och de intressenter som har finansieringen klar har nu möjlighet att boka en lägenhet för avtalsskrivning. Kontakta Fastighetsbyrån för mer information på tel 0152-142 13.
Du kan redan nu kostnadsfritt anmäla ditt intresse för dessa bostäder dock krävs lånelöfte för att ni skall kunna reservera en bostad.
FÖRHANDSAVTAL
När du bestämt dig för att köpa ett radhus upprättas ett förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är ett bindande avtal och innebär att du förbinder dig att köpa lägenheten med bostadsrätt. Avtalet är bindande under förutsättning att föreningens styrelse före det i avtalet angivna datumet beslutar om att påbörja byggnationen. Det krävs att 15 av 17 bostäder är tecknade innan projektet kan påbörjas. Du betalar ingen handpenning i detta skede.
HANDPENNING
När 17 av bostäderna är tecknade sammanträder styrelsen, beaktat att bygglovet är beviljat av kommunen kan de då påbörja planeringen för byggnation. Det är nu du skall meddela önskemål om ev tillval. Du kommer nu anmodas att betala in handpenningen på 100 000 kr till föreningen. Dock skall föreningen kunna visa upp ett tillstånd från Bolagsverket att de har insättningsgaranti och har rätt att ta emot era pengar innan inbetalning begärs in. Detta tillstånd kan ta ca 3-4 veckor från att styrelsen sammanträtt för beslut om byggnationsstart.
UPPLÅTELSEAVTAL
Upplåtelseavtalet bygger på bostadsrättsföreningens ekonomiska plan. Av Boverket godkända intygsgivare har granskat planen och intygar att planen vilar på tillförlitliga grunder. När Bolagsverket registrerat den ekonomiska planen upprättas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen där föreningen upplåter ett visst radhus till dig. Det är nu du blir formell medlem i bostadsrättsföreningen.
BESIKTNING
Innan du flyttar in görs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Besiktningsmannens uppgift är att avgöra huruvida entreprenören har utfört sitt arbete fackmannamässigt och enligt det entreprenadavtal som föreligger mellan bostadsrättsföreningen och entreprenören. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas utan kostnad.
Två år efter inflyttning genomförs en garantibesiktning av en besiktningsman för att se om brister uppkommit under garantitiden. Fel som besiktningsmannen anser föreligga avhjälps av entreprenören.
SLUTBETALNING
Senast 5 dagar innan du tillträder lägenheten är det dags att betala in den resterande delen av insatsen. Det innebär slutpriset minus det tidigare inbetalade handpenningen.
TILLTRÄDE
Senast 3 månader i förväg får du ett definitivt besked från bostadsrättsföreningen om vilket datum du får tillträde till din lägenhet - tillträdesdagen. På tillträdesdagen bekräftar du genom att visa upp ett bankkvitto att slutbetalningen är gjord. Vi träffas och lämnar över nycklar till din nya bostad, och nu återstår det bara att flytta in. Välkommen hem!
TRYGGHET
Du som köper ett radhus behöver inte oroa dig för osålda hus i föreningen. Skulle det finnas hus kvar till försäljning i samband med inflyttningen kommer Framfast att förvärva denna och ansvara för att månadsavgifterna blir betalda. Du behöver heller inte ligga ute med pengar fören det blir beslutat att projektet blir av. Inbetalning av pengar sker i två steg, handpenning när byggnationen påbörjas och resterande 5 dagar innan tillträdet.

Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2018 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Styrelse & Kontakt


Styrelsemedlemmar
Johan Robin Sebastian Stehlin Ordinarie ledamot
Thorbjörn Björck Ordinarie ledamot
Tove Michaela Stehlin Ordinarie ledamot

Könsfördelning och snittålder

48

ÅR

Sitter du i föreningens styrelse? Bli gratis medlem i allabrf.se

Styrelsemedlemmar kan uppdatera föreningens uppgifter genom att bli gratis medlem i allabrf.se

Bli brf-medlem

Dokument


Alla (1)

Stadgar (1)

Är du mäklare?

Få tillgång till information om Sveriges alla bostadsrättsföreningar

Läs mer