Frågor & svar

Nedan är svar på vanligt förekommande frågor om allabrf.se. Läs vår Analysguide för information och tips om hur du analyserar bostadsrättsföreningar. Läs även information om vårt ratingsystem för bostadsrättsföreningar. Hittar ni inte svar på er fråga så kan ni kontakta oss via info@allabrf.se 

 

ALLMÄNNA FRÅGOR


Var får allabrf.se sin information ifrån?

Vi samlar in data från flera källor såsom Bolagsverket, Lantmäteriet, mäklare och bostadsrättsföreningars årsredovisningar. Därtill lägger många föreningar själva upp information om sin förening på allabrf.se.

Hur tillförlitlig är informationen på allabrf.se?
Vi eftersträvar att ha så korrekt information som möjligt om alla Sveriges bostadsrättsföreningar. Delar av information läses in digitalt från inscannade årsredovisningar vilket gör att fel kan återfinnas. Vi uppmanar alltid bostadsspekulanter att kontrollera nyckeltal i årsredovisningar samt kontakta föreningen för kontroll av data. 

Varför saknas viss information på min förening?
allabrf.se har kontaktuppgifter och föreningsinformation om Sveriges samtliga ca 29500 aktiva bostadsrättsföreningar. Därtill finns detaljerad ekonomisk information om mer än ca 70% av alla föreningar. Vi arbetar ständigt med att samla in ny ekonomisk data för bostadsrättsföreningar och uppdaterar ca 4000 föreningar varje månad.

Varför syns inte senaste årets betyg och nyckeltal för en viss förening?
För att vi ska kunna betygsätta en förening krävs att vi har en årsredovisning för det gångna året. Om du köper en BRF-analys för föreningen gör vi vårt främsta för att hitta senaste årsredovisningen samt betygsätta föreningen. Det tar normalt max 48 timmar innan du får BRF-analysen.

Jag sitter i styrelsen i vår bostadsrättsförening. Hur kan jag uppdatera informationen om min förening på allabrf.se?
För att ändra och lägga till information (exempelvis kontaktuppgifter, länk till hemsida, bilder) krävs att er bostadsrättsförening blir medlem i allabrf.se. BRF-medlemskapet är gratis. Sök på er förening och tryck på "Bevaka" som styrelseledamot så kommer ni, efter att vi har verifierat att ni sitter i styrelsen, få mer information om ert medlemskap.

Vad innebär det att "Bevaka" en förening?
Om ni vill hålla er uppdaterad om en förening kan ni välja att bevaka föreningen. Då får ni ett utskick via email när det finns uppdaterad information, exempelvis en ny årsredovisning eller nya försäljningar i er förening. Sök upp den förening du vill bevaka och tryck på "Bevaka". 

Hur kan vi få tillgång till kontaktuppgifter till bostadsrättsföreningar?
Kontaktuppgifter till föreningar finns i vår BRF-analys. Det kommer även att finnas tillgänglig i vår Plus tjänst som primärt riktar sig till mäklare, revisorer och övriga företag. Tjänsten kommer att innehålla mer avancerade sök och analysfunktioner. Kontakta sales@allabrf.se för mer information.

Får jag ladda ner årsredovisningar och använda dem i mitt arbete? Ex Bank, förvaltare, mäklare
Årsredovisningar från allabrf.se får ej användas i kommersiellt syfte. Kontakta sales@allabrf.se för mer information om hur ni som företag får tillgång till dokumenten på ett lagligt sätt.

 

FRÅGOR OM BRF-ANALYS


Vad ingår i en BRF-analys?
BRF-analysen innehåller information om föreningsfakta, ekonomi, fastigheter, slutpriser, mäklare och styrelsen. Rapporten ger en detaljerad analys av ekonomin i föreningen genom att förklara respektive parameter och visa jämförelser och medelvärden över tid. Därtill finns mycket annan matnyttig information såsom beskrivning av fastigheter, senaste försäljningarna i föreningen och kontaktinformation till styrelsen. Visa exempel på BRF-analys.

Hur köper jag en BRF-analys och vad kostar den?
En BRF-analys kan endast köpas online via allabrf.se. Sök först upp den bostadsrättsförening du är intresserad av, därefter tryck på "Köp BRF-analys". Rapporten kostar 99 kronor (inkl moms) för konsumenter. Det går även att köpa obegränsat antal BRF-analyser under en månad för 349 kronor. Betalning sker enkelt och säkert genom vår samarbetspartner Klarna. Är du mäklare eller styrelseledamot i en BRF-styrelse, vänligen kontakta sales@allabrf.se för mer information.

Hur levereras en BRF-analys?
Rapporten levereras via email. Vi kan leverera en BRF-analys direkt för ca 50% av alla bostadsrättsförening. För övriga 50% behöver vi kontrollera viss data manuellt och levererar då rapporten till din email inom 48 timmar.

Är BRF-analys avdragsgill?
Ja. Enligt ett uttalande från Skatteverket är allabrf.se BRF-analys avdragsgill vid kapitalvinstberäkningen.