Personuppgiftspolicy

Följande policy gäller för tjänster tillhandahållna av ABRF Group AB, såsom Webbplatserna allabrf.se, anbudskollen.se och brfdata.se, och tillhörande tjänster. Senast uppdaterad 2018-05-22.

Hantering av dina personuppgifter

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna policy beskriver varför vi samlar in information om dig och hur informationen hanteras. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt.

Vilka personuppgifter vi behandlar

Vi samlar in dina personuppgifter, såsom namn, adress och e-postadress när du registrerar ett konto hos oss, när du köper en tjänst av oss, när du anmäler dig till våra utskickstjänster som nyhetsbrev eller bevakning av bostadsrättsföreningar, eller när du på annat sätt frivilligt delar dina personuppgifter med oss. När du väljer att bevaka en bostadsrättsförening samlar vi in information om din ’roll’ (boende, styrelsemedlem eller annan) i en specifik bostadsrättsförening. Väljer du att logga in hos oss via Mobilt Bank ID samlar vi in ditt personnummer för att möjliggöra identifiering av dig.

Vi samlar in personuppgifter från externa källor och offentliga register, exempelvis Bolagsverket och Skatteverket. Om du har ett pågående förtroendeuppdrag som styrelsemedlem i en bostadsrättsförening publicerar vi ditt namn publikt på allabrf.se med stöd av utgivningsbevis och Yttrandefrihetsgrundlagen.

Genom serverloggar och andra verktyg registrerar vi information om enheten du använder och hur den är uppkopplad till tjänsterna. Denna information kan omfatta operativsystem, webbläsarversion, IP-adresser, cookies och unika identifieringsfiler. Läs mer om vår ’Cookiepolicy’ här.

Om du har accepterat platstjänster i din telefon/surfplatta samlar vi in uppgifter om din geografiska position för att kunna lokalisera närliggande bostadsrättsföreningar.

Varför vi behandlar personuppgifter

Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som användare och kund. Dina uppgifter används för att du ska kunna ta del av våra tjänster, för att vi ska kunna identifiera dig, ta betalt för tjänster, administrera ditt konto, skicka marknadsföringsmaterial till dig (så länge du tackat ja till att dina uppgifter används för sådan marknadsföring) och för statistikändamål.

Vilka vi delar personuppgifter med

För att vi ska kunna leverera våra tjänster kan vi behöva dela och samköra dina personuppgifter med våra olika samarbetspartners. Vi använder oss även i vissa fall av tredjepartsleverantörer som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster, såsom Klarna Bank AB för betalning av tjänster och Finansiell ID-Teknik BID AB (Bank ID) för inloggning och identifiering. När vi delar dina uppgifter med någon annan har vi avtal och rutiner för att skydda dina personuppgifter.

Hur länge vi sparar dina uppgifter

Vi sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i policyn. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi har möjlighet. Vi kan behöva spara dina personuppgifter längre för att följa lagkrav.

Du kan när som helst begära att få dina personuppgifter borttagna från våra register genom att kontakta oss.

Uppdatering av policy

Vi kommer att regelbundet uppdatera denna personuppgiftspolicy för att spegla eventuella ändringar i hur vi behandlar personuppgifter. Om vi gör väsentliga förändringar som kräver ditt samtycke kommer vi att meddela dig.

Kontaktinformation

ABRF Group AB är personuppgiftsansvarig för den personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för tjänsterna.

För att utöva rättigheterna enligt ovan eller om du har frågor om vår behandling, får du gärna kontakta oss:

 

ABRF Group AB (559002-8832)

BOX 45045

10430 Stockholm

epost: support@allabrf.se

Använd ämnesrad: ”Personuppgift”