BRF Gnistan 4

716419-2747

2 följare
Följ BRF

BRF Gnistan 4 är en äkta bostadsrättsförening med 24 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 1985 och har fått betyget A för år 2015. Prisnivån i föreningen är 17% högre än medelvärdet i Stockholm.

Mäklarhistorik

1 mäklare har haft försäljningsuppdrag i BRF Gnistan 4 under de senaste 18 månaderna. Ska du sälja i föreningen? Hitta rätt mäklare!

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN OCH FASTIGHET Brf Gnistan 4 bildades 1985 och består av adresserna Grevgatan 57 och 57 A (gårdshus) med totalt 32 bostadsrättslägenheter. Föreningens gatuhus byggdes vid 1885 och gårdshuset 1905, marken till fastigheten ägs av föreningen. Ventilation genom självdrag. Ej tillåtet att koppla köksfläkten till ventilationskanalen, det ska vara kolfilterfläkt. GEMENSAMHETSUTRYMMEN Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga, barnvagnsrum, förråd, ett mindre styrelserum, grovsoprum och en mycket trevlig gemensam innergård med utomhusmöbler och möjlighet till cykelparkering. RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL 1997 - Byte av samtliga maskiner i tvättstugan. 1998-1999 Fönster- och trapphusrenovering i gathuset. 1998-2002 Stambyte 2001 Byte av elstigare 2004 Renovering fasaden (gårdshus) 2008 Nya balkonger och balkongdörrar 2012 - Målning av plåtyttertak. 2013 - Plåt delvis bytta delar runt terrasser och takkupor. 2015-2016 - Vattenskada. Rörledningsläckage från en lägenhet i gatuhuset på entréplan som orsakat vattenskada i källaren. Detta är åtgärdat via föreningens försäkringsbolag. KOMMANDE RENOVERINGAR Föreningen håller i dagsläget på att renovera och färdigställa en mindre lokal i syfte att hyra ut till företag. Fönsterrenoveringen är beslutat för våren 2017 och föreningen har avsatt pengar för det. KABEL-TV OCH BREDBAND Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem. MEDLEMSKAP OCH ÄGANDE Föreningen godkänner delat ägande (där den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %). Juridisk person godkänns ej. En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av prisbasbeloppet, debiteras säljarna. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av prisbasbeloppet. EKONOMI Inga kommande avgiftsförändringar.

Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2016 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Styrelsemedlemmar

Jessica Inez Margareta Backsell Ordinarie ledamot
Svante Carl-Gustaf Swerkersson Suppleant
Karin Ingrid Sofia Grönlund Suppleant
Carl Emil Edervall Ordinarie ledamot
Stella Mari Bergström Ordinarie ledamot
Magnus Erik Ringmar Ordinarie ledamot
Caroline Sofie Gergils Ordinarie ledamot

Styrelsemedlemmar kan uppdatera föreningens uppgifter genom att bli gratis BRF-medlem

BLI BRF-MEDLEM
Rating a

2015

Vad betyder betyget?
Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter.

BRF Gnistan 4 har fått delbetyget C eller B2 parametrar.

Köp en BRF-analys så uppdaterar vi betyget inom 48 timmar.

Nyckeltal

BRF Gnistan 4   Stockholm
Pris per m²
  • Prisnivån i föreningen är 17% högre än medelvärdet i Stockholm
  • En jämförelsebostad (65m²) i normalt skick värderas till ca 5.9 - 7.9 MSEK
Avgift per m²
  • Föreningen har 18% lägre månadsavgift än medelvärdet i Stockholm
  • Nivån motsvarar 2432 SEK i månadsavgift för en jämförelsebostad (65m²)
Lån per m²
LÅG
<3500
MEDEL
3500-‍6500
HÖG
>6500
  • Föreningslån är medlemmarnas gemensamma skuld i bostadsrättsföreningen
  • Föreningen har 61% lägre lån än medelvärdet i Stockholm
Köp en BRF-analys för tillgång till betyg, nyckeltal, trender och jämförelsetal. För tips och information se vår analysguide.

I närområdet

Dokument och länkar

Betygscertifikat 2015
Årsredovisning 2015
Stadgar

Är du mäklare eller företagare? Beställ detaljerad information om BRF Gnistan 4.

Beställ BRF-data och Mäklarbild

Informationen som presenteras är sammanställd från olika källor och tidpunkter vilket gör att den kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad data.

Är detta din förening? Rapportera fel och uppdateringar här!