BRF Gröna Dronten

BRF Gröna Dronten är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter i Malmö. Föreningen bildades år 2015 och har fått betyget B för år 2017 .

Föreningens betyg

2017

BRF Gröna Dronten har fått delbetyget C eller B4 parametrar.
Läs mer
Styrelsen har ordet

Styrelsen i BRF Gröna Dronten kan beskriva föreningen i egna ord här. Sitter du i styrelsen?

AKTIVERA PREMIUM
Förening BRF Gröna Dronten
Organisationsnr 769630-9629
Registreringsår 2015
Kommun Malmö
Antal lägenheter 8
Antal följare 4
Senast uppdaterad 24 oktober 2019

Lån och kredit för alla tillfällen

Framtidens Hemförsäkring

Gratis upphandlingshjälp till BRF

Ekonomi


Månadsavgift
Årsavgift per m² (2017)
Storlek på lägenhet 50 (m²)
0 150
3229 kr
per månad
Månadsavgiften kan öka när räntan går upp. Se prognos i föreningens BRF-analys.
Belåning
Belåning per m² (2017)
LÅG
MEDEL
HÖG
Föreningslån är medlemmarnas gemensamma skuld i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 137% högre lån än medelvärdet i Malmö. Se detaljerad belåningsdata och jämförelse i föreningens BRF-analys.
Betyg
2017
Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter. BRF Gröna Dronten har fått delbetyget C eller B4 parametrar. Läs mer om betygssystemet.
BRF-Analys
Exempelrapport

Köp en utökad BRF-Analys på BRF Gröna Dronten eller köp ett månadspaket för fri tillgång till BRF-analyser om alla bostadsrättsföreningar.

  • Granska 4 dåliga delbetyg och jämför 6 nyckeltal
  • Se hur avgiften ökar vid räntehöjning
  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd
Räkna på ditt boende

Bostadsrättsförsäkring

Hedvig är försäkringsbranchens utmanare som gör det enklare än någonsin att skydda dig, ditt hem och din familj.

  • Hantera alla försäkringsärenden direkt i appen. Inget pappersarbete.
  • Högst betyg inom Sveriges försäkringsbranch på Trustpilot
  • Överskottet till välgörenhet

Försäljningar


Till salu i BRF Gröna Dronten

Det finns inga registrerade lägenheter till salu i denna förening.

BRF Gröna Dronten säljhistorik
Datum Adress Storlek Rum Våning Slutpris Pris per m²
Augusti 2019 Klyvaregränd 5 114 3 4 4 750 000 kr 41 666 kr/m²
I samarbete med
Värdera lägenhet

Går du i säljtankar?

Är du boende i BRF Gröna Dronten kan du få en kostnadsfri värdering av din bostad från mäklare som tidigare sålt i er förening.

Går du i köptankar?

Köp en statistisk marknadsvärdering baserad på Valueguards prisindex.

Information & Bilder


Om föreningen
Allmänt om föreningen: Föreningen köpte fastigheten Klippern 2 den 1/9 2017 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar. I föreningen finns 8 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt och är till försäljning. Arkitekt Cord Siegel från Hauschild+Siegel. Byggnaden 'Hållbarheten' uppfördes 2012 som ett experiment av Eon där man testade olika energilösningar för framtida bostäder. Samtliga lägenheter har ett orangeri med underbar grönska med tema från olika länder såsom exempelvis Australien och Mexico. Uppfarterna till marklägenheterna är både is- och snöfria genom värmeslingor i marken. Miljöhus finns på gården. Gemensam pool med trädäck, poolhus, bastu och handikapp-WC. Vacker växtlighet med bland annat bambu, magnolia, kinesisk sekvoja och myskmadra. Poolen mäter 17x2,5 meter med ett djup på 1,2 meter och kan nyttjas från maj till september tack vare att den värms upp med värme från solfångarna som finns på poolhusets fasad. Fjärrvärme är även inkopplat. Till månadsavgiften tillkommer ett värmetillägg för varje bostad. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Samtliga lägenheter är utrustade med KNX-system vilket gör att man kan tända och släcka alla lampor i lägenheten med ett enda knapptryck. Centraldammsugare finns. Fyra av lägenheterna i huset har gemensamt FTX-aggregat som är inkopplat på fastighetens el. Så småningom kommer man att montera mätare på det och energin som detta FTX-aggregat använder skall delas på dessa fyra lägenheter. Övriga lägenheter har individuella FTX-aggregat som är inkopplade till lägenhetsinnehavarens eluppkoppling och betalas av den. Parkering/garage: De fyra lägenheterna med ingång från markplan har plats i carport med laddningsstation och som är upplåten tillsammans med lägenheten, medan de fyra lägenheterna med ingång på plan fyra inte har någon carport. Föreningen har två p-platser framför fastigheten som hyrs till alla medlemmar. Bredband/TV: Föreningen är ansluten till TV och bredband via Sydantenn. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 385 kr till månadsavgiften. Renoveringar: Föreningens hus uppfördes 2012. Endast sedvanligt underhåll föreligger. Ekonomi: SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Enligt ekonomisk plan planeras en avgiftshöjning om 2% per år men vid årsskiftet 2017/2018 skedde ingen höjning. Man kommmer att utvärdera höjningsbehovet efter att man har sålt den sista hyreslägenheten. Det finns en del reserver i den ekonomiska planen. Överlåtelseavgift 1138:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 455:-/pant betalas av pantsättaren. Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2018-01-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med medlem ur styrelsen före ett köp.

Driftskostnad
Kommentar: Månadsavgiften är 6408 kr. Obligatoriskt tillägg för värme är 1003 kr/mån och för kabel-TV är 385 kr/mån.

Fastighet
Fastighetsbeteckning: Klippern 2

Allmänt om lägenheten
Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt värmetillägg om 1003:-/månad samt ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV om 385:-/månad. Total avgift är 7796:-/månad. Andelstal angivet av ekonomisk förvaltare: Andelstal 0,1325650. Andelsprocent: 13,25647%. Andelsprocent kapital: 13,25647%. Andelstal insats har ej preciserats. Öppen spis drivs med biogas, ingår i köpet. Säljaren vill informera om att det finns en spricka i parketten vid elementet i köket. Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd i anslutning till uteplatsen. Lägenheten har ett kommunikationssystem till all elektrisk armatur kallad KNX. Detta är programmerbart och det finns en rad olika tillgängliga användargränssnitt och applikationer som är kompatibelt med detta. Larm är installerat men ej aktiverat/programmerat. Centraldammsugare finns. Orangeri/vinterträdgården på övervåningen ingår i de angivna 130 kvm. Uteplats med trädäck av sibirisk lärk på baksidan mot poolen om ca 30 kvm. I köpet ingår biogasgrillen som står på uteplatsen. Uteplatsen är inte upplåten med bostadsrätt och det finns heller inget skriftligt nyttjanderättsavtal utan dessa är belägna på föreningens mark. För ytterligare info om dessa hänvisas till Brf Gröna Dronten. Ytan är ej formaliserad. Önskar man veta exakt mått uppmanas man att kontrollmäta före ett köp.

Närområde

Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2018 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Styrelse & Kontakt


Styrelsemedlemmar
Eli Rickard Salomon Nilsson Ordinarie ledamot
Justine Francoise Carlier Ordinarie ledamot
Nikolay Filipov Shishkov Ordinarie ledamot
Aasa Marie Whittleton Suppleant
Jon Iker Aldama Gutierrez Suppleant

Könsfördelning och snittålder

40

ÅR

Sitter du i föreningens styrelse? Bli gratis medlem i allabrf.se

Styrelsemedlemmar kan uppdatera föreningens uppgifter genom att bli gratis medlem i allabrf.se

Bli brf-medlem

Dokument


Alla (3)

Betygscertifikat (1)

Stadgar (1)

Övrigt (1)

Är du mäklare?

Få tillgång till information om Sveriges alla bostadsrättsföreningar

Läs mer