BRF Söderport

716407-1321

3 följare
Följ BRF

BRF Söderport är en äkta bostadsrättsförening med 35 lägenheter i Lund. Föreningen bildades år 1982 och prisnivån i föreningen är 16% högre än medelvärdet i Lund.

Mäklarhistorik

1 mäklare har haft försäljningsuppdrag i BRF Söderport under de senaste 18 månaderna. Ska du sälja i föreningen? Hitta rätt mäklare!

Allmänt om föreningen


Föreningen bildades 1984 och äger fastigheten Södertull 30 i Lunds kommun. Fastigheten som har en tomtareal på 1958 kvm, köptes 1982 och bebyggdes 1983 med ett flerbostadshus i sex våningar samt källarvåning. Byggnaden har en lägenhetsyta om 2581 kvm. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt varav 20 med parkeringsplats. Föreningen har därutöver två parkeringsplatser för uthyrning. Bostadsfördelning:9 st 2 rum och kök16 st 3 rum och kök1 st 4 rum och kök3 st 5 rum och kökFörvaltningDen tekniska förvaltningen sköts av styrelsen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Adbus Affärspartner AB.ElförbrukningBostadsrättsföreningen har ett gemensamt elabonnemang för att hålla elkostnaderna nere. Elförbrukningen för varje lägenhet avläses varje år då beräknas den verkliga kostnaden med avdrag från den preliminärt debiterade. Denna avläsning sker också vid ägarbyte av lägenhet.Fläktsystem & VentilationFastigheten är försedd med ett frånluftssystem med en central fläkt. Det innebär att frisk luft tillförs och använd luft sugs ut. För att hindra överströmning mellan lägenheter får man inte ansluta en tryckande fläkt till köksutsuget utan enbart spiskåpa med avstängning. Man får naturligtvis ha fläkt med filtersystem men denna får inte anslutas till utsugetGemensamma aktiviteter Föreningen har en årlig gårdsfest, luciafirande samt föreningsstämma som äger rum i mars/april.ParkeringsplatserFöreningen har två extra parkeringsplatser som hyrs ut i perioder om 24 månader med start 1 april varje år, meddela styrelsen om parkeringsplats önskas. De lägenhetsinnehavare som inte har för avsikt att utnyttja sin parkering kontaktar styrelsen så att platsen kan erbjudas lägenhetsinnehavare i parkeringskön. Finns ingen parkeringskö kan parkeringsplats hyras ut ”externt”. Se stadgarna för mer information. Lägenhetsinnehavaren svarar för renhållning och skottning på den egna parkeringsplatsen., samt loftgång och motsvarande yta på innergården vid sin lägenhet. TV/Digital-TVFöreningen har kabel-TV med Com Hem som leverantör. Ledningsnätet inom fastigheten är uppgraderat och medger HD trafik. Kostnaden för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Allmänt
Föreningens namn: BRF Söderport
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Lund
Renoveringsbeskrivning
Gjorda renoveringar: Hissen är nyrenoverad (2016).
Kommande renoveringar: En underhållsplan finns för fastigheten. Planen uppdateras fortlöpande. Generellt kan sägas att fastighetens gemensamhetsdel är mycket väl underhållen och moderniserad samt att föreningen i sin budget kontinuerligt avsätter medel för det långsiktiga underhållet.
Gemensamma utrymmen
BastuI källarplanet finns bastu, dusch och toalett. Utanför bastun finns listor för bokning av bastun.CykelrumI föreningen finns flera cykelrum. På entréplan finns ett cykelrum med plats för nio cyklar, dessa platser lottas årligen ut vid luciafirandet till de medlemmar som anmält sitt intresse. Cykelplatser finns i källarplanet som nås via hissen eller utvändig källartrappa. Cykelställ finns även under tak på innergården samt vid husets entré. GemensamhetslokalI källarplanet finns en gemensamhetslokal, 'Gyllenkroken', med övernattningsmöjlighet. Alla medlemmar kan kostnadsfritt låna Gyllenkroken i max 3 sammanhängande dagar. I föreningen finns även bord, stolar och slaghammare till låns (även dessa max 3 sammanhängande dagar). Bokning sker via anslagstavlan. Nycklar till Gyllenkroken och till bastun finns i nyckelskåpet bredvid bastun och öppnas med samma nyckel som går till lägenheternaTvättstugaI föreningen finns en gemensam tvättstuga. Varje lägenhet har två stycken tvättstugelås som används för bokning av tvättstugan i källaren.
Parkering
Det är kö till parkeringsplats.
Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2016 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Styrelsemedlemmar

Johanna Linnéa Larsson Ordinarie ledamot
Rickard Olof Magnusson Ordinarie ledamot
Sven Anders Söderhamn Suppleant
Karin Yvonne Widholm Ordinarie ledamot

Styrelsemedlemmar kan uppdatera föreningens uppgifter genom att bli gratis BRF-medlem

BLI BRF-MEDLEM

Denna förening har ännu inte betygsatts.

Vad betyder betyget?
Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter.

Köp en BRF-analys så betygsätter vi föreningen inom 48 timmar.

Nyckeltal

BRF Söderport   Lund
Pris per m² 2013
  • Prisnivån i föreningen är 16% högre än medelvärdet i Lund
  • En jämförelsebostad (65m²) i normalt skick värderas till ca 1.8 - 2.4 MSEK
Lån per m²
LÅG
<3500
MEDEL
3500-‍6500
HÖG
>6500
  • Föreningslån är medlemmarnas gemensamma skuld i bostadsrättsföreningen
  • Föreningen har 23% lägre lån än medelvärdet i Lund
Köp en BRF-analys för tillgång till betyg, nyckeltal, trender och jämförelsetal. För tips och information se vår analysguide.

I närområdet

Dokument och länkar

Årsredovisning 2014
Stadgar
BRF Söderports hemsida

Är du mäklare eller företagare? Beställ detaljerad information om BRF Söderport.

Beställ BRF-data och Mäklarbild

Informationen som presenteras är sammanställd från olika källor och tidpunkter vilket gör att den kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad data.

Är detta din förening? Rapportera fel och uppdateringar här!