BRF Neptunus 5

Din webbläsare är föråldrad. Uppdatera din webbläsare för mer säkerhet, hastighet och den bästa upplevelsen på den här sajten.

BRF Neptunus 5

BRF Neptunus 5 är en äkta bostadsrättsförening med 31 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 1996 och har fått betyget A för år 2016 .

Föreningens betyg

2016

BRF Neptunus 5 har fått delbetyget C eller B2 parametrar.
Läs mer
Styrelsen har ordet

Styrelsen i BRF Neptunus 5 kan beskriva föreningen i egna ord här. Sitter du i styrelsen?

Läs mer
Förening BRF Neptunus 5
Organisationsnr 769601-5218
Registreringsår 1996
Kommun Stockholm
Antal lägenheter 31
Antal följare 13
Senast uppdaterad 25 maj 2019

Lån och kredit för alla tillfällen

Framtidens Hemförsäkring

Gratis upphandlingshjälp till BRF

Ekonomi


Månadsavgift
Årsavgift per m² (2016)
Storlek på lägenhet 50 (m²)
0 150
3104 kr
per månad
Månadsavgiften kan öka när räntan går upp. Se prognos i föreningens BRF-analys.
Belåning
Belåning per m² (2017)
LÅG
MEDEL
HÖG
Föreningslån är medlemmarnas gemensamma skuld i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 70% högre lån än medelvärdet i Stockholm. Se detaljerad belåningsdata och jämförelse i föreningens BRF-analys.
Betyg
2016
Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter. BRF Neptunus 5 har fått delbetyget C eller B2 parametrar. Läs mer om betygssystemet.
BRF-Analys
Exempelrapport

Köp en utökad BRF-Analys på BRF Neptunus 5 eller köp ett månadspaket för fri tillgång till BRF-analyser om alla bostadsrättsföreningar.

  • Granska 2 dåliga delbetyg och jämför 6 nyckeltal
  • Se hur avgiften ökar vid räntehöjning
  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd
Räkna på ditt boende

Bostadsrättsförsäkring

Hedvig är försäkringsbranchens utmanare som gör det enklare än någonsin att skydda dig, ditt hem och din familj.

  • Hantera alla försäkringsärenden direkt i appen. Inget pappersarbete.
  • Högst betyg inom Sveriges försäkringsbranch på Trustpilot
  • Överskottet till välgörenhet

Försäljningar


BRF Neptunus 5 säljhistorik
Datum Adress Storlek Rum Våning Slutpris Pris per m²
Februari 2019 Grevgatan 40 25 1 3 2 975 000 kr 119 000 kr/m²
November 2018 Grevgatan 40 25 1 4 2 975 000 kr 119 000 kr/m²
I samarbete med
Värdera lägenhet
Exempelrapport

Värdera lägenhet i BRF Neptunus 5. Köp en statistisk marknadsvärdering baserad på Valueguard prisindex. Är du boende kan du låta en mäklare värdera din lägenhet gratis.

  • Statistisk värdering från Valueguard prisindex
  • 10 senaste jämförelseobjekten
  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd
gratis värdering av mäklare

Information & Bilder


Om föreningen
Allmän beskrivning Välkommen till Brf Neptunus 5

Ett stenkast från Östermalmstorg, Karlaplan och Djurgården, högst upp på Grevgatan, ligger det gula funkishus som tillhör bostadsrättsföreningen Neptunus 5.

Fastigheten ligger på Grevgatan 40 på Östermalm i Stockholm, en kort promenad från Stockholms centrum men också väldigt nära grönskan på Djurgården. Huset ritades av arkitekterna Rolf Hagstrand och Birger Lindberg, det stod klart 1942 och förvärvades av föreningen 1998. Föreningen äger också marken (tomträtten) och är en äkta bostadsrättsförening som idag består av 31 bostadsrätter fördelade på totalt 8 våningar.

Man når alla våningsplan inklusive källaren med hissen och i källaren hittar man tvättstugan, med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns även lägenheternas förråd och härifrån når man också enkelt föreningens garage, med 8 platser för uthyrning. Från entréplanet kommer man via en kort passage ut till innergården där det finns gott om utrymme för medlemmarna att umgås, grilla och parkera sina cyklar.

Fastigheten är uppvärmd med fjärrvärme och har bredband, TV och telefoni via fiber, med fritt val av tjänsteleverantör(er) från IP-Onlys utbud, t.ex. Bahnhof, Telenor, Bredband2, Comhem och Viasat.

I samband med att det byggdes en vindslägenhet under 2017–2018 fick fastigheten ett helt nytt tak och hissen, fasaden, delar av källaren, tvättstugan, garaget och trapphuset renoverades. Alla lägenheter i huset har säkerhetsdörrar sedan 2012 och samma år renoverades också alla fönster. Alla stammar och elinstallationer byttes 2011, efter att vattenskador upptäckts året innan, samtliga lägenheter fick i och med stambytet en uppfräschning.

I det färgrika kvarteret finns mycket av de man dagligen behöver ha nära till hands, som t.ex. livsmedelsaffär, bageri/konditori, apotek och kemtvätt. För att inte tala om den anrika engelska puben Tudor Arms snett över gatan (år 2010 utnämnd till "Best British Pub outside of Great Britain" av tidningen The Telegraph). Utforskar man en större del av närområdet hittar man, bland mycket annat, gallerian Fältöversten, Östermalmshallen, otaliga små, trevliga och roliga butiker, Dramatens scen Elverket, privatteatern Maxim och inte minst mängder av restauranger och kvarterskrogar.

Att ta sig till och från Grevgatan 40 är enkelt. Endast 5 minuter bort till fots finns t.ex. tunnelbanestationerna Karlaplan och Östermalmstorg, den senare är endast ett stopp från Centralstationen. Flera busslinjer finns också bara några minuters promenad bort, bl.a. på Karlavägen och på Strandvägen, där även spårvagnen mellan Djurgården och City går.

Ekonomi Föreningen har idag en ekonomi i balans och ett positivt kassaflöde. För att behålla detta kommer vi fr.o.m. 2019 att årligen höja avgifterna den 1:a januari, med ca 2 procent.

Detta för att kompensera för årligen ökade kostnader för el, uppvärmning, vatten, sophämtning, städning mm och samtidigt garantera ett positivt kassaflöde varje år eftersom det är ett måste för ett långsiktigt förvaltande av fastigheten.

Utförda renoveringar 2019 Helt nya armaturer i trapphuset och utbyte av ljuskällor och styrning i befintliga armaturer i källaren och garaget.

2018 Renovering av trapphuset. Sätta igen oanvända dörrar, nya kabelkanaler, putsning, målning, ny namntavla och matta i entrén, nya namnskyltar och tidningshållare.

2018 Helt ny tvättstuga med en ny placering och ett flertal nya maskiner och förbättrad ventilation.

2018 Förbättrad säkerhet i garaget och källaren. Bl.a. fler kameror, nya brand- och säkerhetsdörrar inkl. förstärkningar av dörrar och lås, nya låssystem och godkända utrymningsvägar.

2018 Installation av fiber med fritt val av leverantör(er) för bredband, TV och telefoni från ett stort utbud.

Lägenheter


Adress Antal lägenheter Våningar
Grevgatan 40 31 6

31

lägenheter

42

m² i snitt

Styrelse & Kontakt


Styrelsemedlemmar
Anna-Lena Kristina Ahlström Ordinarie ledamot
Karl Ludvig Johan Kullander Ordinarie ledamot
Rolf Stefan Erhag Ordinarie ledamot
Suzanne Shujing Sun Ordinarie ledamot
Johan Mikael Tham Ordinarie ledamot
John Ulf Petersson Suppleant

Könsfördelning och snittålder

52

ÅR

Kontakta BRF Neptunus 5

Använd vårt kontaktformulär för att nå föreningen eller förvaltare

Kontaktformulär

Dokument


Alla (6)

Årsredovisningar (2)

Betygscertifikat (3)

Stadgar (1)

Är du mäklare?

Få tillgång till information om Sveriges alla bostadsrättsföreningar

Läs mer
ANNONS